Василь Ломаченко. Джерело: fightnews.info

Рашистська лінія боксера Ломаченка: зірковий спортсмен продовжує пробивати дно

У вівторок, 19 грудня, колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях Василь Ломаченко привітав своїх підписників в Instagarm із Днем Миколи Чудотворця. Однак в Україні це свято через перехід Православної церкви України на новоюліанський календар святкують 6 грудня. У Росії ж дата залишилася незмінною — 19 грудня.

У себе в аканті в Instagram 35-річний уродженець Білгорода-Дністровського розмістив зображення святого, супроводивши його текстом російською мовою: "Святителю Отче Николае! Моли Бога за нас! С праздником! Мир всем!".

Скріншот зі сторінки Василя Ломаченка в Instagram

Скріншот зі сторінки Василя Ломаченка в Instagram

Під постом у Василя традиційно зібралися російські підписники, які захоплено коментували його допис.

На початку грудня в тому ж Instagram Василь Ломаченко опублікував нове відео проповіді митрополита Української православної церкви Московського патріархату Лонгіна, який звинуватив Україну в тому, що вона розв'язала війну проти церкви.

Раніше боксер уже викладав собі на сторінку відео з Лонгіном, чим викликав величезну хвилю обурення в українських уболівальників. Однак це не зупинило Василя — він вперто продовжує підтримувати позицію Московського патріархату та поширювати антиукраїнські наративи.

"Недаремно Христос Господь говорить у Євангелії: "Той, хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає". Усі мають вуха, але не всі мають вуха, щоб слухати. Через вуха чути — значить мати вуха душі відкриті. Жодної користі не приносять нам тілесні вуха, коли вуха душевні зачинені. Тіло має свою глухоту, коли його вуха закриті. Так і душа має свою глухоту, коли слух в неї закритий", — написав Ломаченко, процитувавши ще одного єпископів Російської православної церкви (РПЦ) Тихона Задонського.

У коментарях під публікацією українські вболівальники висловили свою огиду до Ломаченка. Тож значна кількість українців не підтримуватиме Василя в наступних боях.

Нагадаємо, що український боксер Василь Ломаченко проведе поєдинок за вакантний титул чемпіона світу IBF у легкій вазі проти австралійця Джорджа Камбососа. Бій відбудеться 13 квітня. Про це заявив промоутер боксера з України Боб Арум.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.12.2023 11:22