Фото: okeanelzy_official / Instagram

Рейди ТЦК, повітряна тривога й здійснена мрія: як "Океан Ельзи" відіграв п'ять ювілейних концертів у столичному Палаці Спорту

З нагоди свого 30-річчя гурт "Океан Ельзи" провів п’ять масштабних концертів у Палаці спорту у Києві. На виступи 11-16 жовтня до легендарного гурту прийшли тисячі шанувальників. Проте концерти не обійшлися і без скандалів та перерв через повітряну тривогу.

TrueUA пропонує пригадати, як відбувалися ювілейні концерти легендарного гурту.

Перший концерт

Під час першого концерту 11 жовтня розгорівся скандал, адже після завершення виступу на глядачів чекав "сюрприз" у вигляді рейду Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Представники ТЦК перевіряли документи у військовозобов'язаних, які виходили із Палацу спорту, а тих, хто відмовлявся надавати свої документи, затримували. 

Згодом вокаліст і лідер музичного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук відреагував на рейди працівників територіального центру комплектування поблизу Палац спорту в Києві. Щоправда, на тему скандалу він висловився дуже обережно, а дії військових і взагалі не коментував.

"У нас сьогодні день народження, я сподіваюсь, що ви нас теж вітаєте. Ми дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику. Взагалі для нас це велике свято. Ці 30 років для нас були дуже важливими. Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. В тому числі за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка", — сказав фронтмен гурту "Океан Ельзи".

Після рейду ТЦК українці стали масово продавати свої квитки на наступні концерти гурту. Ціна стартувала від 600 гривень.

Другий концерт

Вдруге "Океан Ельзи" зібрав Палац спорту 12 жовтня. Попри попередній скандал із рейдами гурту знову вдалося зібрати аншлаг. Водночас, як розповідав сам фронтмен, саме 12 жовтня, є особливою датою для них, адже у цей день колишній гітарист "Океану Ельзи" Павло Гудімов запропонував Святославу Вакарчуку та Юрію Хусточці створити гурт.

Привітати "Океан Ельзи" своїми піснями у цей день прийшли YAKTAK, KOLA та SHUMEI. Вони виконали знаковий трек гурту "Той день".

"Безмежно дякуємо за вчорашній вечір, дорогі наші! Неймовірна атмосфера любові, підтримки та єднання у вщент заповненому Палаці спорту назавжди залишиться найціннішим подарунком на наші перші 30 років разом", — написав Вакарчук в Instagram.

Третій концерт

Третій аншлаг гурт зібрав вже 13 жовтня. Попри те, що це вже був третій концерт, шанувальників у Палаці спорту не меншало. 

"Перші три з п’яти концертів "Океан Ельзи. 30 років. Той день!" при повних аншлагах — є!Наші неймовірні! Дякуємо вам за кожен з цих вечорів у вщент заповненому Палаці спорту! Атмосферу, енергію і те почуття єднання (знову!) не зможуть цілком передати фото, відео. Бо це те, що відчуваєш серед тисяч своїх, те, що зберігатимеш у спогадах та серці завжди", — наголосив Вакарчук.

Родзинкою концерту став виступ Святослава Вакарчука та співачки KOLA. Вони разом виконали пісню "Коли ми двоє", яку випустили навесні минулого року.

Четвертий концерт

Передостанній ювілейний концерт гурт відіграв 15 жовтня. Особливістю цього виступу стало те, що Вакарчук здійснив заповітну мрію свого шанувальника та заспівав з ним у дуеті. Цей жест розчулив усіх фанів гурту.

Крім того, у цей день на сцені, окрім господарів, виступив і співак YAKTAK, який спільно із Вакарчуком заспівав їхню спільну пісню "На нічному небі".

Фінальний концерт

Завершальний концерт у Палаці спорту відбувся 16 жовтня. Проте тут не обійшлося без форс-мажорів. Зокрема, виступ перервали дві повітряні тривоги. Через це "Океан Ельзи" не зміг продовжити концерт. Проте, аби не розчаровувати своїх фанів, Святослав Вакарчук спустився до них у метро та заспівав такі треки, як: "Як ніколи", "Не питай", "Без бою", "Я так хочу", "Обійми", "На небі". 

"Концерти #ОЕ30 — дзеркало нашої з вами історії. Ми разом ось уже 30 років: на великих концертах і в укриттях, на стадіонах і в бліндажах, на широких площах та в густих (і не дуже) посадках. Та не місце має значення, а наша спільність", — наголосив Вакарчук.

Нагадаємо, раніше "Океан Ельзи" випустив англомовну пісню. Voices Are Rising — є першим треком гурту, який прозвучав англійською мовою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 17.10.2024 18:59