Фото: vsn.ua

Рейди ТЦК у Києві: у військкоматі зробили важливу заяву

Рейди в публічних місцях столиці позитивно позначилися на процесі мобілізації та були ефективними, адже кількість добровольців, які готові стати на захист Батьківщини збільшилася.

Про це повідомила офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського ТЦК та СП Лариса Козак.

"Щодо роботи в публічних місцях — ці дії були ефективні. Можу сказати, що явка збільшилась. До того ж, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками", — переконує Козак.

Водночас посадовиця наголосила, що, якщо під час рейдів були випадки порушення прав громадян працівниками ТЦК, то люди повинні звертатися до поліції.

"Мені не відомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи й щоб вони підлягали якимсь затриманням або доставленню в ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК", — сказала Лариса Козак.

Крім того, вона зауважила, що низка порушників уникають прямого контакту з ТЦК. Відтак, вони ніколи добровільно не прибудуть до військкомату, навіть, якщо отримають повістку.

"Тому подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати — це наша буденна робота, яка відбувається в межах правового поля  за тими нормативно-правовими актами, що дозволяють проводити такі заходи", — сказала військовослужбовиця.

Нагадаємо, 11 жовтня ввечері поблизу Палацу спорту в Києві працівники територіального центру комплектування разом із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи. Це відбувалося після завершення виступу гурту "Океан Ельзи".

Згодом вокаліст і лідер музичного гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук прокоментував рейди працівників територіального центру комплектування поблизу Палац спорту в Києві, де відбувався концерт музичної формації у п’ятницю ввечері.

Своєю чергою голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної й інформаційної політики, народний депутат України Микита Потураєв підтримав такі перевірки працівниками ТЦК і поліції, заявивши, що вони мають бути наскрізними та постійними.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.10.2024 23:37