Фото: Pexels

Релігійне свято 2 квітня кого сьогодні вшановують християни за новим церковним календарем

У вівторок, 2 квітня, за новим церковним календарем християни вшановують пам'ять преподобного Тита Чудотворця. Святий лікував хворих одними лише молитвами.

TrueUA розповідає детальніше про це церковне свято.

Що відомо про Тита Чудотворця

Про життя Тита відомо небагато. Святий жив у 8-9 століттях. З юного віку він вирішив служити Господу. Бувши підлітком Тит приєднався до монастиря гуртожиткового типу. Там він був послушником. Згодом йому вдалося отримати перший свій сан інока. Він з розумінням і старанністю ніс всі служби, проводячи більшу частину свого часу в молитвах Богу за майбутнє навколишніх людей.

Майже весь життєвий шлях святого пройшов у Стуйському монастирі біля Константинополя. Ченці релігійної громади, побачивши скільки праці та зусиль докладає Тит для церкви, виставили його кандидатуру на пост священника.Преподобний Тит Чудотворець погодився. Хвиля гоніння християн і іконоборства, що спалахнула з новою силою з боку імператорських прислужників, не злякала священнослужителя. Навіть в такий небезпечний час він продовжував проповідувати слово Боже серед городян про значущість образів і вчення Бога, присвячуючи в віру все більше людей.

Помер пресвітер в похилому віці власною безболісною смертю. Після себе Тит залишив безліч релігійних молитовних праць і пам'ять про свої діяння.

Варто зазначити, що митрополит Переяславський і Вишневський Олександр раніше пояснював, що рішення про дотримання новоюліанського календаря буде не обов'язковим для всіх, тобто примусово його нав'язувати нікому не будуть. Це означає, що якщо певні парафії захочуть звершувати богослужіння за старим стилем, який діє сьогодні, вони зможуть це робити. Аби убезпечити ПЦУ від розколу, буде даний перехідний період під час впровадження новоюліанського календаря.

Нагадаємо, раніше TrueUA розповідавколи у 2024 році розпочався Великодній піст та якого харчування варто дотримуватися у цей період. Детальніше — у нашому матеріалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Lifestyle, 02.04.2024 10:43