Фото: вікіпедія

Ремонт тунелів між "Тараса Шевченка" та "Почайною" у Києві: у Кличка повідомили, чи закриватимуть ці станції метро

Станції метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" найближчим часом працюватимуть у звичному режимі. Плановий капітальний ремонт тунелів виконуватимуть без зупинки руху поїздів.

Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації. 

"КП "Київський метрополітен" наголошує, що наразі жодних змін у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" не заплановано. Відповідно до тендера з розробки проектної документації, що відбувся в листопаді 2023 року, опрацьовується робочий проект планового капітального ремонту між цими станціями без зупинки руху поїздів", — зазначили в КМДА.

Проте у прес-службі підкреслили, що остаточні проектні рішення будуть визначені після проходження державної експертизи.

Ремонт тунелів між "Тараса Шевченка" та "Почайною" у Києві

Станції "синьої" лінії метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" були введені в експлуатацію у 1980 році. Через їх фізичну зношеність виникла потреба у плановому капітальному ремонті частини ділянки тунелю між станціями "Тараса Шевченка" та "Почайна".

Станом на сьогодні всі станції та перегінні тунелі київського метрополітену, зокрема станційні комплекси "Поштова площа", "Тараса Шевченка" та "Почайна", працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги.

"Комунальне підприємство завчасно інформуватиме пасажирів про початок капітальних ремонтів та інших робіт, що можуть вплинути на режим роботи метрополітену. Тож "Київський метрополітен" закликає не маніпулювати на темі роботи столичної підземки та довіряти офіційним джерелам інформації", — наголосили в КМДА.

Нагадаємо, наприкінці березня мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонт тунелю біля станції метро "Деміївська" обійдеться київському бюджету майже 400 мільйонів гривень. Саме таку суму виділено з резервного фонду столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.04.2024 15:02