Фото: The Page

Республіканці обурені заявами ймовірного конкурента Трампа про Україну

Республіканці у Конгресі США розкритикували заяву губернатора Флориди Рона Десантіса, який є одним із можливих конкурентів Трампа у президенти, про те, що захист України від вторгнення Росії не є життєво важливим інтересом для США.

 Про це повідомляє The New York Times.

Американських політиків обурили і слова Десантіса стосовно того, що "військова допомога — не в інтересах Вашингтона". 

"Десантіс помиляється і, схоже, забув уроки Рональда Рейгана… Це не "суперечка за території". Українці борються за свою свободу. Якщо підкоритися Путіну і відмовитись захищати свободу, безпека Америки погіршиться... Слабкість провокує, а американські посадовці, які підтримують таку слабку поведінку  найкраща зброя для Путіна. Якщо покинути Україну, то більший конфлікт, у тому числі з Китаєм та іншими супротивниками Америки, стане більш імовірним",  відреагувала колишня членкиня Палати представників і віцепрезидентка спецкомітету щодо розслідування подій 6 січня Ліз Чіні.

 Також сенатор Ліндсі Грем заявив, що категорично незгоден з тим, як Десантіс оцінює значущість для США того, що далі буде з Україною

"Підхід у стилі Невілла Чемберлена до агресії ніколи не закінчується нічим добрим… Путін зараз намагається силою змінити кордони на мапі Європи. Це не "конфлікт за території", це агресивна війна. І якщо казати, що до цього байдуже, це те саме, що сказати, що до воєнних злочинів теж байдуже", — наголосив він.

Сенатор Том Тілліс наголосив, що на ситуацію потрібно дивитися ширше, ніж як щось, що стосується Росії і України. 

"Тут йдеться про гуманітарну кризу про те, що скоюються воєнні злочини", — зауважив він. 

А от політик Майк Раундс сказав, що стурбований заявами Десантіса, проте допустив, що його позиція може змінитися, якби він отримав доступ до більших обсягів інформації, у тому числі засекреченої.

Нагадаємо, 14 березня губернатор американського штату Флорида Рон Десантіс назвав війну з Росією "суперечкою".

Також Десантіс розкритикував грошову допомогу адміністрації американського президента Джо Байдена для України та заявив, що це "відвертає увагу від найнагальніших викликів нашої країни".

Після таких заяв міністерство закордонних справ України запросило його у гості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 15.03.2023 11:24