Фото: Tasnim

Reuters: Життя президента Ірану може бути під загрозою після аварії гелікоптера

Гелікоптер із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі та міністром закордонних справ Хоссейном Амір-Абдуллахіаном розбився в горах 19 травня через негоду. Інцидент стався, коли вертоліт перетинав гірську місцевість у сильному тумані.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на іранського чиновника.

Він заявив, що життя Раїсі та міністра закордонних справ Хосейна Амірабдоллахяна опинилися "під загрозою після аварії вертольота", яка сталася на зворотному шляху після відвідин кордону Ірану з Азербайджаном.

"Ми все ще сповнені надій, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає велике занепокоєння", — сказав чиновник на умовах анонімності.

За повідомленням державного інформаційного агентства IRNA, погана погода ускладнила рятувальні роботи. Начальник штабу іранської армії наказав залучити всі ресурси армії та елітної революційної гвардії у пошуково-рятувальних операціях.

Державне телебачення припинило всі свої регулярні програми, щоб показати молитви за Раїсі, що проводяться по всій країні, а в кутку екрана — пряму трансляцію рятувальних команд, що пересуваються пішки гірською місцевістю в густому тумані.

Очікувалося, що рятувальні команди прибудуть на місце аварії пізніше ввечері 19 травня. Міністр внутрішніх справ Ахмед Вахіді повідомив державному телебаченню лише те, що в результаті інциденту розбився один із трьох вертольотів і що влада чекає подальших подробиць.

Раніше повідомлялось, що президент Ірану Ебрагім Раїсі ледь не потрапив в аварію на борту гелікоптера, який зазнав "жорсткої посадки". Інцидент трапився поблизу з кордоном Азербайджану.

Нагадаємо, адміністрація Джо Байдена намагається уникнути нової ескалації на Близькому Сході. Тож два американські високопосадовці цього тижня в Омані провели непрямі переговори з іранськими офіційними особами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 19:36