Фото: Bihus.Info

Режисер "Слуги народу" Кірющенко став бізнесменом та отримує мільйони з бюджету, — Bihus.Info

Режисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко став співвласником компанія "Ел-енерго". Його компанія вже отримує замовлення на мільйони гривень від комунальних підприємств та державних структур на постачання електроенергії.

Про це йдеться у журналістському розслідуванні Bihus.Info.

Розслідувачі з'ясували, що Кірющенко увійшов у компанію "Ел-енерго" у серпні 2023 року. Його партнером по бізнесу став Олександр Хандрига (51%). Водночас фірма була створена у вересні 2022-го, ліцензію на постачання електроенергії отримала у листопаді. Її головний вид діяльності — торгівля електроенергією.

За інформацією журналістів, з жовтня 2023 року по травень 2024 компанія уклала 12 контрактів на понад 750 мільйонів гривень (сума враховує зміни до угод станом на 10.05.2024).

"Наразі найбільша угода укладена з КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міськради. Згідно з останніми змінами до контракту, вартість угоди – 521 млн грн. Строк виконання – до кінця року", — зауважили у Bihus.Info.

Журналісти напряму звернулися до Кірющенка та попросили розповісти про його новий електробізнес. Проте режисер навідріз відмовився спілкуватися із журналістами та звинуватив їх у брехні.

"На пряме запитання про компанію "Ел-енерго" і її контракти Кірющенко спочатку заявив, що не розуміє, про що мова. Потім, що він — не Кірющенко взагалі. І, врешті-решт, розмова звелась до образ редакції Bihus.Info і журналістки", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про Олексія Кірющенка

Олексій Кірющенко народився в Україні, але довгий час жив та працював у Росії. В Україні він активно співпрацював із проектами студії "Квартал 95". Зокрема, він є дотичним до таких відомих серіалів як "Свати", "Папік", "Слуга народу". 

У 2019 році Кірющенко брав участь у розробці концепції телеканалу для окупованих територій "Дім", був членом наглядової ради Українського культурного фонду, і, за даними журналістів, входив до складу комісії, що обирала кінопроекти для державного фінансування.

У Bihus.Info зауважили, що у вересні 2023-го разом з продюсером Артемом Колюбаєвим (колишній бізнес-партнер з кіновиробництва голови Офісу президента Андрія Єрмака) став співвласником компанії-виробника БПЛА Culver. Продюсер і режисер отримали в компаніях, які входять в Culver, по 5%.

Нагадаємо, раніше у Bihus.Info заявляли, що Комунальне підприємство "Київський метрополітен" під керівництвом Віктора Брагінського віддав підряд на капітальний ремонт "червоної гілки" столичного метро вартістю 1,5 мільярда гривень компанії, оформленій на родичку бізнес-партнера Брагінського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.05.2024 21:59