Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Резиденція Путіна згоріла на Алтаї (фото)

У четвер, 30 травня, в неофіційній резиденції російського диктатора Володимира Путіна начебто спалахнула пожежа. Ці приміщення розташовані на Алтаї й офіційно належать "Газпрому".

Про це повідомив Telegram-канал "Сирена". Там зазначили, що одна з будівель резиденції Володимира Путіна в Онгудайському районі Республіки Алтай майже повністю згоріла.

На фото видно ідентичні елементи зовнішнього оздоблення будівлі: збігається колір фасаду, розташовані поруч зі спорудою зелені насадження та дах сусідньої будівлі, що потрапила на фотографії.

У "Сирені" додали, що кадри будівлі, що згоріла, опублікували блогер Амір Айташев і активістка Аруна Арна. Вони зроблені з різних ракурсів, при цьому рельєф, що оточує резиденцію, збігається з тим, що видно на фотографіях. У розмові зі "Сиреною" Айташев уточнив, що опубліковане ним фото він зробив сьогодні. Причина займання невідома.

У "Сирені" вважають, що сервіси перевірки фотографій, якими скористалася редакція, не виявили на кадрах слідів обробки.

Оперативний черговий МНС у Республіці Алтай не став відповідати на запитання кореспондента "Сирени" про загоряння в Онгудайському районі за останню добу.

Інформація про засекречене будівництво в Онгудайському районі Республіки Алтай з'явилася 2010 року, на цей проект витратили до трьох мільярдів рублів.

Офіційно це санаторно-курортний комплекс "Алтайське подвір'я", що належить "Газпрому". Однак відпочити там не можна. 2011 року кореспондентам "Нової газети" у проході на територію відмовила охорона зі словами, що "це об'єкт, що особливо охороняється, він призначений для відпочинку вищих осіб держави". Тоді ж "Газпром" заявив, що комплекс потрібен для "проведення зустрічей із діловими партнерами, корпоративних заходів і приймання закордонних гостей". Про зв'язки комплексу з Путіним неодноразово розповідали місцеві опозиційні діячі.

Відомо, що до комплексу входить спецгосподарство з обгородженими лісовими територіями та фермою для розведення маралів, у крові яких купається Путін. За різними даними, тут розташований і так званий "бункер Путіна", де нібито можуть розміститися до 100 тисяч людей, — таку інформацію ще жодного разу ніхто не підтвердив.

Нагадаємо, що один із дронів, якими вранці 30 травня минулого року атакували Москву, нібито збили неподалік резиденції президента Росії Володимира Путіна. Це стало відомо після оприлюднення місць падіння дронів у Московській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.05.2024 21:58