Фото: konkurent.ua

РФ перекинула до Роботиного нові підрозділи, — розвідка Британії

Російські окупанти перекинули до Роботиного Запорізької області підрозділи з інших напрямків. Водночас Збройні сили України просунулися на багаторівневий головний рубіж російської оборони на схід від населеного пункту.

Про це повідомила розвідка Великої Британії у зведенні 9 вересня.

"Цілком ймовірно, що Росія передислокувала сили з інших районів лінії фронту, щоб замінити деградовані підрозділи навколо Роботиного. Ці передислокації, ймовірно, обмежують здатність Росії проводити власні наступальні операції на інших ділянках лінії фронту", — йдеться у повідомленні.

За оцінкою британської розвідки, така передислокація також, швидше за все, свідчить про тиск на оборонні лінії росіян, особливо біля Роботиного.

Водночас підрозділи ЗСУ просунулися до головної лінії оборони росіян на схід від населеного пункту Роботине. Захисники продовжують поступове тактичне просування до російських позицій. Також українські сили продовжують тиск на окупантів на південь від Бахмуту, поступово просуваючись між Кліщіївкою та Андріївкою. 

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ в районі відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках Сили оборони мають ініціативу, продовжують тиснути на ворога, проводять штурмові дії і метр за метром відвойовують нашу землю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.09.2023 09:23