Фото: Flickr

РФ поширює інформацію про новий наступ: у Зеленського пояснили мету Кремля

Росія прагне залякати офіційний Київ і західних союзників та змусити піти на поступки агресору. Тому і поширює наративи про "великий наступ" в Україні.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Подоляк зауважив, що "великий наступ" окупантів триває вже майже рік — з початку повномасштабного вторгнення.

"Півтора місяця тому з'явилася нова гібридна компонента — вони почали говорити про великий наступ, щоб налякати нас. Вони досі вважають, що українців можна чимось налякати. Вони хотіли налякати таким самим чином Європейський Союз, щоб європейці почали робити так, як до початку повномасштабного вторгнення — "умиротворення агресора за рахунок України". Тоді б Європа почала тиснути на нас — давайте щось віддамо, і за рахунок повної віддачі територій ви можете отримати якийсь мир", — пояснив радник керівника ОПУ.

Радник також додав, що такі наративи про наступ це "класична російська інтрига, яка всім очевидна".

"Тому вони поширюють гібридну компоненту про наступ з півночі, з півдня, тисячі мобілізованих, які все на своєму шляху будуть змітати... Наступ і не закінчувався. Трошки було знижено інтенсивність під новий рік, після того вони на Донецькому і Луганському напрямку намагалися дуже і дуже активно рухатися вперед. Це їм не вдається", — наголосив Подоляк.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський вважає, що оцінки керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова щодо того, що війна може закінчитися до літа, є "надмірним оптимізмом". Він вважає, що нашим військовим знадобиться чимало часу, щоб знищити усіх рашистів.

Додамо, російський диктатор Володимир Путін не хоче миру і налаштований далі воювати. У НАТО вважають, що РФ вже розпочала новий наступ на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 20:36