Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

РФ посилюватиме обстріли України: тривожна заява Повітряних сил

Російська армія посилюватиме обстріли України, адже деяких ракет в окупантів залишилося у достатній кількості. Наразі Сили оборони очікують надходження від союзників винищувачів F-16 та систем протиповітряної оборони.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

"Звісно, він (ворог, — ред.) буде інтенсифікувати удари по нашій території. Намагатиметься вибити енергетичну, критичну інфраструктуру, наскільки це можливо. Однак ми маємо розуміти, що деяких ракет у ворога досить багато залишилося, а деякі ракети ворогу доводиться буквально з конвеєра випускати та вже застосовувати по нашій території", — зазначив речник Повітряних сил.

Євлаш додав, що Україні потрібно триматися і відбивати російські атаки до постачання різних типів систем ППО та винищувачів F-16.

Нагадаємо, речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що Україні для повного захисту неба від комбінованих повітряних атак країни-агресорки Україні необхідно 25 систем Patriot.

Додамо, 10 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що його команда виявила понад 100 доступних Patriot — у деяких сусідніх країнах є більше однієї батареї, яка охороняє порт чи аеродром.

Своєю чергою федеральний уряд Німеччини оголосив про запуск ініціативи з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони для України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 12:52