Колаж TrueUA

Рідні безвісти зниклого військового можуть оформити його заробітну плату: як це зробити

Родина зниклого безвісти військового може отримувати його заробітну плату після підтвердження факту зникнення. Для цього потрібно написати відповідну заяву та надати копії необхідних документів.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Щоб оформити грошове забезпечення зниклого безвісти військовослужбовця, рідним необхідно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Бланк заяви можна отримати безпосередньо у військкоматі або ж у регіонального координатора Уповноваженого зі зниклих безвісти. 

При собі необхідно мати: 

  • копії сторінок паспорта всіх повнолітніх членів сім’ї з даними про прізвище, ім’я, по батькові й реєстрацію місця проживання (перебування);
  • довідку про реєстрацію місця проживання (перебування) членів сім’ї (у разі відсутності такої інформації в паспорті);
  • копію свідоцтва про шлюб (за наявності);
  • копії свідоцтв про народження дітей (за наявності);
  • копії довідки про присвоєння індивідуального податкового номера.

Скільки військових в Україні вважаються зниклими безвісти

Понад сім тисяч військових в Україні вважаються зниклими безвісти. Про це 18 квітня повідомляв Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Згідно зі статистикою, більшість розшукуваних людей живі й перебувають у полоні. 

"Цифра така дійсно є, вона трохи більша за сім тисяч. Ми розраховуємо, що ті люди, яких ми розшукуємо, як безвісти зниклих, вони все ж полонені. Згідно зі статистикою, це 60-65%", — заявляв посадовець.

Котенко висловив сподівання, що цей відсоток насправді набагато вищий. 

"Інші, на жаль, це загиблі люди", — сказав він.

Нагадаємо, 26 квітня Україна знову повернула додому захисників та цивільних. Зокрема, з російського полону було звільнено 44 українських громадян — це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки та двоє цивільних.

Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні повідомив, що за час повномасштабної війни Україні вдалося повернути додому з російського полону понад 2200 наших громадян. Він наголосив, що команда пам'ятає про всіх українців, що наразі вважаються зниклими. За його словами, навіть якщо стосовно конкретної людини немає точної інформації про те, що з нею сталося, де може перебувати, таку людину все одно шукають і все перевіряють настільки, наскільки можливо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.04.2023 01:25