Фото: slovoidilo.ua

Рішення британського суду щодо боргу Януковича перед Путіним: реакція Зеленського

Британський Верховний суд  виніс рішення щодо позики на 3 млрд доларів. Саме цю суму колишній президент України Віктор Янукович взяв у Володимира Путіна.

Про це йдеться у рішенні суду.

Віктор Янукович взяв позику у Володимира Путіна восени 2013 року.

Зазначається, що Верховний суд одноголосно вирішив, що у справі не може бути винесено рішення у порядку спрощеного провадження. "Це означає, що Україні буде дозволено захищати позов про суми, що належать за облігаціями, у суді у Високому суді", — йдеться у рішення.

У повідомленні наголошується, що Україна може продовжувати захист на підставі того, що позику було взято через "загрозу застосування сили з боку Росії".

Згодом президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення британського суду. 

"Україна здобула чергову перемогу над агресором — у Верховному суді Великої Британії у справі щодо єврооблігацій на суму 3 млрд доларів. Суд вирішив, що захист Україні на підставі фактів погроз агресії РФ має отримати повну процедуру. Справедливість буде за нами!" — написав Зеленський.

Нагадаємо, колишнього президента України Віктора Януковича та екс-заступника начальника управління державної охорони заочно судитимуть за підбурювання до дезертирства та незаконний перетин кордону. Справу порушили в Подільському районному суді міста Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2023 15:09