Рішення про направлення армії Польщі на кордон з Білоруссю є таємним - польські ЗМІ

27 ГРУДНЯ 2021 12:35

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita.

«Військо Польське вкотре підтримує прикордонну охорону у ситуації, коли є така потреба, відповідно до Закону про прикордонну охорону.  Рішення Міністерства національної оборони про скерування солдатів Збройних сил Польщі на допомогу прикордонникам є таємним», – повідомили у прес-службі Оперативного центру Міноборони країни на запитання про правові підстави та причини відправки армії на підтримку прикордонників.

  Нинішнє спільне патрулювання не є прецедентом, - додають співробітники МВС.

Рішення отримало гриф конфіденційності, оскільки може стати елементом інформаційної війни, яку веде проти Польщі Білорусь.   

Закриття кордону пов’язане не лише з напливом іммігрантів зі сходу, а й із військовими навчаннями, що регулярно проводять Росія та Білорусь.  Глава Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що армія країни продовжує укріплювати кордон із Білоруссю. За словами чиновника, вже обладнано близько 100 км кордону, ще 50 км планують обладнанти найближчим часом.

– У зв’язку з тим, що скерування та переконання груп мігрантів є елементом гібридних дій – у тому числі інформаційної війни – яку наразі проводить Білорусь проти Польщі та інших держав ЄС, ми обмежили доступ до інформації про контрзаходи до необхідного мінімуму, - повідомив Павло Солох, голова Бюро національної безпеки президента Польщі.  "Це стосується і процесу прийняття рішень. Можу лише запевнити, що вся діяльність Прикордонної Охорони та Збройних Сил здійснюється відповідно до законодавства», – додав він.

Нагадаємо, що політичний шантаж ЄС через мігрантів із Сирії та інших країн Азії Білорусь розпочала на початку листопада. Таким чином самопроголошений диктатор Олександр Лукашенко намагається виторгувати політичні дивіденди для себе особисто та легітимізувати власну узурпацію влади.   

Світ, 27.12.2021 12:35