Фото: armyinform.com.ua

Рівень небезпеки дуже високий: росіяни вивели у Чорне море носії "Калібрів"

Ввечері 6 червня війська країни-агресорки вивели Чорне море ракетоносії. Існує загроза ракетного обстрілу.

Про це повідомили Сили оборони Півдня.

За інформацією військових, рашисти тримають у Чорному морі три надводних ракетоносії. Відтак, окупанти можуть випустити по Україні до 24 ракет типу "Калібр". 

У Силах оборони Півдня наголосили, що рівень небезпеки дуже високий та закликали українців не нехтувати сигналами тривоги.

"Будьте уважні до сигналів повітряних тривог. Оперативно переходьте в укриття, не нехтуйте власною безпекою", — зазначили військові.

Чому окупанти дедалі рідше обстрілюють Одесу?

Останнім часом російська армія дедалі рідше завдає ударів по Одесі, що може свідчити про те, що у загарбників відсутні цілі на цьому напрямку. Водночас, за словами речника Сил оборони Півдня Дмитра Плетенчука, окупанти все частіше використовують для обстрілів балістику.

Речник підкреслив, що окупанти, як правило, використовують усе наявне озброєння на південному напрямку. Він також додав, що росіяни побоюються виводити в акваторію ракетоносії, тому вони продовжують перебувати в пункті базування в Новоросійську, а не в морі.

Нагадаємо, що в ніч на середу, 5 червня, російські окупанти атакували Україну 27 ударними БпЛА типу Shahed-131/136. Сили оборони збили 22 безпілотники. Щоправда, на Полтавщині відбулося влучання в промисловий об’єкт.

Раніше мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що у травні поточного року рашисти обстрілювали місто 76 разів. Це втричі більше, ніж у квітні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 21:28