Фото: ТСН

Ризик теракту на Запорізькій АЕС: у ГУР оцінили ситуацію на станції

Ризик теракту на Запорізькій атомній станції залишається, доки там перебувають російські військові. Наразі окупанти робіт із розмінування ЗАЕС не проводили.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"На жаль, ці важливі об'єкти  "Кримський титан" та Запорізька станція  перебувають під окупацією. Проведено роботи з мінування об'єктів на території ЗАЕС та заводу "Титан". Ситуація поки що не змінилася і розмінування там не відбувалося. Триває політика шантажу. Говорити про те, що теракт  вирішений сценарій, ми сьогодні не будемо. Але ця загроза існує, поки на цьому та інших важливих об'єктах перебувають російські окупанти", — сказав він.

Нагадаємо, "Енергоатом" застрахував усі чотири атомні станції України від ядерного інциденту на понад п'ять мільярдів гривень. Згідно з договором, страховка щодо Запорізької АЕС надається після звільнення станції від російських окупантів.

Додамо, Сили оборони цілком серйозно розглядають можливість російської диверсії на Запорізькій атомній електростанції. Військові постійно відстежують ситуацію та інформують про стан справ на станції. У Генштабі запевнили, що українські захисники мають достатньо засобів захисту, які будуть потрібні у випадку підриву ЗАЕС. Тож спеціальні підрозділи зможуть продовжувати виконувати завдання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.07.2023 15:55