Фото ілюстративне. Джерело: російські соцмережі

Росії знову дошкуляють дрони: у Волгограді спалахнула потужна пожежа на великому нафтопереробному заводі

У ніч на суботу, 3 лютого, в Росії заявили про атаку безпілотників, які зафіксували у Бєлгородській та Волгоградській областях. У Волгограді сталася сильна пожежа на волгоградському нафтопереробному заводі.

Про це свідчать дописи в соцмережах губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова й офіційних російських служб.

Пожежа у Волгограді

Факт потужної пожежі підтверджують представники екстрених служб і Міністерства надзвичайних ситуацій. Вона сталася в результаті падіння дрона на територію нафтопереробного заводу в Червоноармійському районі Волгограда. Там стався вибух. Вогонь поширився на 300 квадратних метрів, і зараз на місці працюють відповідні служби, вогонь намагаються загасити.

Російські Telegram-канали пишуть, що палає НПЗ "Лукойл-Волгограднефтепереработка".

У Міністерстві надзвичайних ситуацій Волгоградської області пізніше заявили, що "в оперативну чергову надійшло повідомлення про пожежу в Червоноармійському районі Волгограда".

"Під час прибуття перших пожежно-рятувальних розрахунків встановлено, що відбувається горіння розливу нафтопродукту на площі 300 квадратних метрів. На місці працюють пожежно-рятувальні розрахунки Волгоградського пожежно-рятувального гарнізону. Попередньо загиблих і постраждалих немає. Причина встановлюється", — йдеться у заяві російського відомства.

Дрон у Бєлгородській області

Також про безпілотник повідомив губернатор Бєлгородської області. За словами чиновника, системи протиповітряної оборони нібито ліквідували дрон літакового типу. Це сталося у Новооскольському міському окрузі. Гладков стверджує, що "постраждалих немає".

"Унаслідок падіння уламків у хуторі Подільхи в одному приватному домоволодінні вибиті вікна, посічені покрівля, фасад і паркан, а також припаркований автомобіль КамАЗ. Подомовий обхід території продовжимо у світлий час доби", — йдеться в повідомленні чиновника.

Нагадаємо, що наприкінці січня російські літаки впустили дві авіабомби ФАБ-250 у Бєлгородській області Російської Федерації. У результаті інциденту ніхто не постраждав, але довелося евакуювати понад 150 людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.02.2024 08:17