Фото: ТАСС

Російська армія розширює тренувальні бази у тилових районах Донецької та Луганської областей, — ISW

Російські сили можуть розширювати інфраструктуру військового вишколу на окупованому Сході України в рамках зусиль, що продовжуються, з підвищення підготовки та мобілізаційного потенціалу російських збройних сил.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Український офіцер запасу опублікував 5 жовтня супутникові знімки, що показують, що російські сили розширюють численні тренувальні бази у тилових районах окупованих Донецької та Луганської областей, зокрема біля Новопавлівки в окупованій Луганській області. Військовий також заявив, що російські сили, ймовірно, намагаються усунути вузькі місця у матеріально-технічному забезпеченні та покращити інфраструктуру для підтримки подальшої мобілізації та навчання. Російські сили можуть розширювати інфраструктуру навчання в тилових районах окупованої Східної України в рамках зусиль зі створення дев'яти резервних полків, а також "самостійних" угруповань військ на окупованих територіях України в рамках широкомасштабних військових реформ, що тривають. 

ISW з низьким ступенем впевненості оцінив, що дев'ять запасних полків, які проходять підготовку, можуть бути навчальними полками, якими російські добровольці могли б пройти на фронт. Російські військові також можуть розширювати бази в окупованих Луганській та Донецькій областях у рамках зусиль з інтеграції та формалізації сил так званих "ДНР" та "ЛНР" у складі російських збройних сил та підвищення самодостатності російських угруповань на окупованій Україні шляхом організації первинної підготовки та інфраструктури на окупованій Україні, замість проведення операцій у Донецьку та Луганську з самого південного військового округу.

Нагадаємо, за даними Центру національного спротиву, до кінця року росіяни планують мобілізувати 130 тисяч осіб. Заходи з примусової мобілізації окупанти проводитимуть також і на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, наприкінці вересня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що мобілізація в Росії триває на постійній основі, але мешканців Москви вона здебільшого оминала. Однак у майбутньому це їх неминуче торкнеться. Представник розвідки зазначив, що нова ймовірна хвиля мобілізації стосуватиметься ще більшої кількості пересічних родин, проте через певні побоювання керівництво РФ переносило рішення про її оголошення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.10.2023 07:01