Російські добровольці. Джерело: Легіон "Свобода Росії"

Російські добровольці закликали росіян евакуюватися з Бєлгородської та Курської областей

Російський добровольчий корпус, який прорвав кордон країни-агресора 12 березня, звернувся до жителів Бєлгородської та Курської областей із закликом негайно евакуюватися. Росіянам дали для цього півтори години, після чого буде відкрито вогонь.

Про це йдеться у повідомленні РДК.

"Ми знову звертаємось до мешканців Курщини та Бєлгородщини! Ваше керівництво не вжило жодних заходів для вашого захисту чи евакуації, а обстріл мирних міст і сіл України триває, як і раніше! Ми змушені відкрити вогонь у відповідь по військових об'єктах у прикордонних регіонах! Негайно евакуюйтеся!" — йдеться у заяві Російського добровольчого корпусу.

У вівторок, 12 березня, зранку легіон "Свобода Росії" записав звернення на російсько-українському кордоні. Російські добровольці заявили, що відбиратимуть землю у кремлівського режиму "сантиметр за сантиметром". Таким чином вони запевнили, що "йдуть на вибори" на батьківщину.

Також 13 березня стало відомо, що тривають бої за селище Тьоткіно Курської області між добровольцями з легіону "Свобода Росії" та кремлівськими військами. Російські добровольці розповіли на відео безпосередньо з місця події про просування вперед.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Росія боїться нових проривів свого кордону перед президентськими виборами. Спочатку офіційні ресурси заперечували успіх рейду добровольчих угруповань росіян РДК, Легіон "Свобода Росії" та "Сибірський батальйон", але потім визнали цей факт, заявивши про відбиття атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2024 10:27