Олександр Сирський на фронті. Джерело: Telegram-канал головнокомандувача ЗСУ

Російські штурми тривають, але істотних успіхів у них нема: Сирський відзвітував про поїздку на передову

Ситуація на фронті може змінюватися декілька разів на добу. При цьому російські окупанти ціною великих втрат мають певний успіх на окремих напрямках східного фронту.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який відвідав передові позиції українських військових на східному фронті.

"Протягом трьох діб працював на Східному фронті — в бригадах, які тримають оборону на Харківському та Торецькому напрямках", — зазначив він.

За його словами, противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати нашу оборону на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ.

"На Куп‘янському напрямку в районі, Піщаного, Стельмахівки, Макіївки тривають запеклі бої, але ми тримаємо наші позиції. Складна ситуація на Сіверському напрямку. Ворог активно застосовує артилерію, проводить штурми, але успіху не має", — додав головнокомандувач Збройних сил України.

Він зазначив, що також жорсткі бої точаться в районі каналу на підступах до Часового Яру, без зміни позицій сторін. Окрім того, російські загарбники продовжують штурмувати наші позиції в районах Нью-Йорка, Південного, Залізного.

"На Харківському напрямку в районі Глибокого, Вовчанська також тривають бої, але ворог успіху не має, зазнає істотних втрат", — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 579 з половиною тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 370 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість їхньої бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2024 15:19