Фото: Instagram Усика

Російський боєць назвав Усика ворогом, але зізнався, що вболівав за українця

Російський боєць змішаних бойових мистецтв (ММА) Олександр Шлеменко вважає абсолютного чемпіона світу Олександра Усика ворогом. Водночас це не завадило росіянину вболівати за представника України у бою з британцем Тайсоном Ф’юрі.

Таку заяву він зробив у коментарі Youtube-каналу "Ушатайка".

"Яким би Усик не був ворогом, звичайно, я за нього порадувався", — підкреслив він. 

Він також наголосив, що багато росіян вболівали проти українця, що викликало негативні почуття у Шлеменка: "На жаль, таких стало дуже багато".

Цікаво, що росіянин вже звично для усіх приписав заслуги Усика Росії, адже "як не крути, це все радянська школа". Він також уточнив, що Олександр "багато працював із нашими хлопцями, з нашими фахівцями".

Шлеменко підсумував свою промову пропагандистським наративом про "один народ".

"Ми, як не крути, як люблять говорити, братні народи, хоча ми один народ, у нас один корінь, от і все", — додав він.

Зауважимо, у ніч на 19 травня у Саудівській Аравії завершився поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі. Українець переміг британця розділеним рішенням суддів. Відтак, Олександр Усик захистив свої пояси WBA, WBO, IBF, IBO та виборов WBC, яким володіє британець.

Раніше повідомлялось, що український боксер Олександр Усик у бою з британцем Тайсоном Ф'юрі отримав травму, через яку бій довелося перенести. Реванш заплановано провести у грудні 2024 року.

Нагадаємо, 20 травня колишній чемпіон світу у надважкій вазі Тайсон Ф'юрі проаналізував причини своєї поразки українському боксеру Олександру Усику. За його словами, винними у поразці треба вважати його команду. Британський боксер пояснив, що всі у його кутку були впевненими, що він перемагає за очками перед 12 раундом, тому Тайсон не спробував ризикнути, аби завершити бій достроково.

Також стало відомо, що абсолютний чемпіон світу у надважкій вазі Олександр Усик не планує завершувати професійну кар'єру найближчим часом. До цього конкретних розмов на цю тему у команді українця ніколи не підіймалися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 01.06.2024 18:58