Фото: Михайло Фрідман. Джерело: my.ua

Російський олігарх Фрідман передумав продавати "Альфа-Банк" після повернення до Москви

Мільярдер Михайло Фрідман вирішив не продавати російський "Альфа-Банк". Таке рішення він прийняв після повернення до Москви.

Про це російський співвласник банку розповів у інтерв'ю Bloomberg. Акціонери зареєстрованої у Люксембурзі ABH Holdings S.A можуть переглянути рішення про продаж фінансоврї установи.

"Десять місяців тому ми почали процес виходу з російських активів, але досі не отримали дозволів від європейських регуляторів. Коли і якщо ми їх отримаємо, ми ще ра зважимо всі за і проти", — сказав олігарх, коментуючи продаж свого російського бізнесу.

Відомо, що весною 2023 року з’вилася інформація про намір російських мільярдерів Михайла Фрідмана та Петра Авєна продати російський "Альфа-Банк" своєму бізнес-партнеру Андрію Косогову. Таким чином олігархи намагалися зняти накладені на них санкції, а також уникнути націоналізації свого банку та інших активів в Україні.

Варто додати, що їм належить 45% російського "Альфа-банку" через люксембурзьку холдингову компанію ABH Holdings. У 2022 році їхні партнери Гєрман Хан та Олексій Кузьмічов вже передали Косогову свої частки, в результаті частка Фрідмана збільшилась до 41%.

Варто додати, що на початку жовтня стало відомо, що Михайло Фрідман виїхав з Лондона та наразі перебуває у Москві. Проти нього були запроваджені санкції Великої Британії, Євросоюзу та Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру російському олігарху Михайлу Фрідману, який фінансує агресію Росії в Україні. Вказується, що з початку повномасштабного вторгнення Росії він "влив" близько двох мільярдів рублів у декілька військових заводів РФ. 

Додамо, українські хакери зламали базу даних російського "Альфа-Банку". Пранкери навіть змогли додзвонитися до власника банку Михайла Фрідмана та потролити його. Олігарх чомусь був не в гуморі та після недовгої розмови кинув слухавку. Проте він підтвердив "дірки" у банківській системі РФ, відреагувавши словами: "Ну, что поделаешь".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.11.2023 18:57