Скріншот з відео

Російський завод "Новатек" призупинив роботу після атаки українських БпЛА

Після атаки українських безпілотників 21 січня завод "Новатек", що розташований на узбережжі Балтійського моря, припинив своє функціонування.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на інформацію компанії "Новатек".

За даними джерела, завод займається переробленням стабільного газового конденсату на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки. Він розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція.

У "Новатек" повідомили, що завод з перероблення газового конденсату в Усть-Лузі припинив усі технологічні операції. Там також запевнили, що постраждалих внаслідок атаки безпілотників, немає.

За даними Bloomberg, у 2022 році підприємство переробило майже сім мільйонів тонн газового конденсату, що є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти.

Нагадаємо, вночі 21 січня у Ленінградській області Росії спалахнула пожежа на терміналі "Новотек" Морського торгового порту Усть-Луга. Росіяни запевняли, що загоряння сталося через атаку дронів.

Також 19 січня у російському місті Клинці Брянської області спалахнула масштабна пожежа на нафтобазі. Росіяни заявляють, що загоряння сталося внаслідок атаки безпілотника.

Раніше з'явилась інформація, що 18 січня українські безпілотники атакували нафтобазу у місті Санкт-Петербург Ленінградської області Росії. Спецоперацію провело Головне управління розвідки України. Йшлося про атаку на нафтогазову компанію "Петербурзький нафтовий термінал". Це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні. Росіяни скаржилися, що дрони вперше досягнули Ленінградської області за 800 кілометрів від кордону України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.01.2024 18:26