Фото: сайт президента

"Росія готується до зими": Зеленський попередив українців про небезпеку (відеозвернення)

Президент Володимир Зеленський попередив українців про небезпеку у своєму відеозверненні 12 листопада. Він, зокрема наголосив, що Росія може збільшити кількість ударів по інфраструктурі країни.

Текст звернення з'явився на сайті президента. Глава держави зауважив, що ми пройшли вже майже половину листопада і маємо бути готовими до того, що ворог може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі. 

"Росія готується до зими. І у нас в Україні вся увага має бути зосереджена на захисті, на відповідях терористам, на всьому тому, що Україна може зробити, щоб полегшити нашим людям проходження цієї зими та збільшити можливості наших воїнів", — сказав Зеленський.

Він також подякував всім партнерам, які допомогли Україні з протиповітряною обороною. 

"Це різні країни. Не про все зараз ми можемо говорити відкрито, але український повітряний щит уже сильніше, ніж торік. Уже інші можливості, але ще не повний захист усієї території. І ми працюємо, щоб зробити його ще більш сильним. Кожна країна, кожен лідер, які допомагають нам посилювати ППО, допомагають захищати життя", — сказав глава держави.

Водночас Зеленський закликав всіх українців допомагати посилювати захист. 

"Ми здатні проходити найскладніші випробування. Але разом, у єдності, коли дбаємо про одне одного і коли мільйони людей допомагають своїм захисникам, захисницям та своїй державі. Бути єдиними й бути вдячними — це обовʼязково", — додав президент.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат заявляв, що Україна отримала в тимчасове користування системи протиповітряної оборони від міжнародних партнерів. Це необхідно аби посилити захист українського неба у період холодів.

Також Юрій Ігнат інформував, що західні системи протиповітряної оборони, які партнери надають Україні, зосередяться на захисті енергетичного сектора в цілому, а також стратегічних об'єктів держави та об'єктів критичної інфраструктури, як це й робили минулої зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.11.2023 21:13