Олексій Данілов. Фото з відкритих джерел

Росія має намір втрутитися у вибори США, — Данілов

Російська Федерація має намір втручатися у вибори президента Сполучених Штатів Америки, які відбудуться у 2024 році. 

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю виданню The Times, передає прес-служба РНБО.

За його словами, Росія розробила інструмент штучного інтелекту для втручання у вибори США. Він додав, що ці масштабні інформаційні втручання будуть набагато більшими, ніж будь-коли.

"Росія тепер має спеціальні підрозділи, що "присвячені кожній країні, де відбуватимуться вибори. Мережа інформаторів і агентів Москви по всьому світу настільки велика, що прибрати російське втручання неможливо. ФСБ продовжує постійно укладати контракти з європейськими злочинними угрупованнями", — пояснив Данілов.

Секретар РНБО також підкреслив, що російські агенти щотижня поширюють 166 мільйона дезінформаційних постів про Україну на різних платформах.

Варто додати, що вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, президент Сполучених штатів Америки Джо Байден і кандидат на цю посаду Дональд Трамп виграли президентські праймеріз своїх партій у штаті Мічиган. Обидва кандидати крокуватимуть до ймовірного очного протистояння на виборах у листопаді цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 15:33