Фото: соцмережі

Справа про втручання у вибори США: Трамп прибув до в'язниці і здався

Колишній президент США Дональд Трамп вирішив здатися правоохоронним органам у справі про втручання в вибори в штаті Джорджія. Йому висунули більше десятка обвинувачень.

Про це повідомляє CNN.

За даними джерела, Трамп прибув до в'язниці округу Фултон в Атланті зі свого гольф-клубу у Нью-Джерсі, щоб здатися. Колишньому президенту США висунули більше десятка обвинувачень у зв’язку з його спробами скасувати результати виборів у Джорджії у 2020 році.

Як стверджує видання, записи про ув’язнення свідчать про те, що Дональда Трампа заарештували та помістили у в’язницю округу Фултон. Своєю чергою шериф округу Фултон Пет Лабат заявив, що всі 19 обвинувачених у справі про втручання в вибори у Джорджії пройдуть такий самий процес, що й будь-який інший обвинувачений у кримінальних справах в окрузі.

Звільнення Трампа під заставу

Згідно з інформацією, яку оприлюднили у в'язниці округу Фултон, Дональда Трампа звільнили під заставу. У СІЗО він пробув близько 20 хвилин.

Варто зазначити, що 22 серпня після зустрічі адвокатів Трампа з офісом окружного прокурора, колишній президент погодився внести заставу в розмірі 200 тисяч доларів.

Справи проти Трампа

Федеральне велике журі присяжних висунуло 45-му президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу звинувачення за чотирма кримінальними пунктами в рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати результати виборів 2020 року, які призвели до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Зокрема, у рамках розслідування йому було пред'явлено звинувачення: у змові з метою обману Сполучених Штатів; у змові з метою запобігання офіційному розгляду; у перешкоджанні та спробі перешкоджання офіційному розгляду; у змові проти прав громадян.

Нагадаємо, у травні 2023 року Дональда Трампа визнали винним у справі про спробу зґвалтування письменниці та журналістки Джин Керрол. Відповідне рішення ухвалив Федеральний суд Манхеттена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.08.2023 05:51