Джо Байден і Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Трамп виграв на праймеріз у ще одному штаті США

Президент Сполучених штатів Америки Джо Байден і кандидат на цю посаду Дональд Трамп виграли президентські праймеріз своїх партій у штаті Мічиган. Обидва кандидати крокуватимуть до ймовірного очного протистояння на виборах у листопаді цього року.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Байден зіткнувся на праймеріз із протестним голосуванням. Попри те, що Байден легко переміг у демократичних перегонах, результати показали кілька попереджувальних знаків для президента. Він зіткнувся  з організованим опором на чолі з арабами та американцями-мусульманами, які віддали свої голоси за "неприхильність" у знак протесту проти політики Білого дому, який підтримує Ізраїль у війні з бойовиками ХАМАС у Секторі Гази.

Водночас Трамп продовжує домінувати. Він перемагав у кожному конкурсі Республіканської партії у 2024 році та наближається до висування на посаду президента США від своєї партії. Його суперниця Ніккі Хейлі пообіцяла залишитися в змаганнях наступного тижня, коли на кону буде понад третина делегатів партії.

Нагадаємо, кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп виграв праймеріз у рідному штаті його суперниці Ніккі Гейлі, у Південній Кароліні. Зокрема, за результатами голосування, Трамп отримав 59,9% голосів, тоді як Гейлі — 39,4%. Попри те, що Гейлі є колишньою губернаторкою Південної Кароліни, місцеві мешканці все одно підтримали екс-президента США.

Наразі Трамп переміг у всіх перегонах, де розглядалися кандидатури від республіканців, зокрема в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США. А успіх у Південній Кароліні ще більше зміцнив його шанси на третю поспіль номінацію від Республіканської партії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 09:31