Джо Байден і Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

У США визначилися лідери праймеріз Демократичної та Республіканської партій перед виборами президента

У Нью-Гемпширі відбувся праймеріз Демократичної та Республіканської партій. Політичні експерти називають його одним із ключових для визначення кандидатів у президенти США.

Про це повідомив CNN. Чинний президент США Джо Байден упевнено лідирує у праймеріз від Демократичної партії. Про це свідчить підрахунок голосів виборців у цьому штаті.

Скріншот зі сайту CNN

Скріншот зі сайту CNN

Від Республіканської партії зараз лідирує Дональд Трамп. Він переміг Ніккі Гейлі на праймеріз. Первага не настільки впевнена, однак політичні експерти стверджують, що після цього успіху в Нью-Гемпширі для Трампа дорога в кандидати в президенти вже практично відкрита.

Праймеріз — це первинні вибори у США, на яких виборці обирають кандидатів у президенти від тієї чи іншої партії. Праймеріз проводять у кожному штаті США. Зазвичай вони відбуваються протягом декількох місяців перед основними виборами, які проходять у листопаді. Результати праймеріз визначають, хто представлятиме ту чи іншу партію на основних виборах.

Якщо жоден кандидат не набирає абсолютної більшості голосів, то проводять другий тур праймеріз. У другий тур виходять два кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів у першому турі.

Вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. У них беруть участь дві основні політичні партії США: Демократична та Республіканська.

Нагадаємо, що колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп обіцяє завершити війну в Україні ще до власної інавгурації. Політик переконаний, що це йому вдасться зробити у разі тріумфу на президентських виборах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.01.2024 08:39