Фото: Білий дім

Трамп переміг на праймеріз у Південній Кароліні

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від Республіканської партії Дональд Трамп виграв праймеріз у рідному штаті його суперниці Ніккі Гейлі, у Південній Кароліні.

Про це повідомляє Associated Press

Зокрема, за результатами голосування, Трамп отримав 59,9% голосів, тоді як Гейлі — 39,4%. Попри те, що Гейлі є колишньою губернаторкою Південної Кароліни, місцеві мешканці все одно підтримали екс-президента США.

Наразі Трамп переміг у всіх перегонах, де розглядалися кандидатури від республіканців, зокрема в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді та на Віргінських островах США. А успіх у Південній Кароліні ще більше зміцнив його шанси на третю поспіль номінацію від Республіканської партії.

У виданні зауважили, що перемога Трампа у Південній Кароліні, ймовірно, посилить тиск на Гейлі, щоб змусити її вийти з перегонів. Своєю чергою опонентка Трампа привітала його з перемогою і заявила, що не планує виходити з передвиборчих перегонів. 

"Я не вірю, що Дональд Трамп може перемогти Джо Байдена. Раніше цього тижня я сказала, що незалежно від того, що станеться в Південній Кароліні, я продовжуватиму балотуватися. Я людина слова", — заявила вона.

Натомість сам Трамп зазначив, що ніколи не бачив, щоб "Республіканська партія була такою єдиною".

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий поїхати на фронт з екс-президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, якщо той здійснить візит в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.02.2024 09:58