Фото: сайт президента

Росія на 1 червня готує мобілізацію на 300 тисяч військових, — Зеленський

Російська Федерація готується до додаткової мобілізації. Агресор на 1 червня 2024 року планує призвати до війська 300 тисяч своїх громадян.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом в Києві 3 квітня, пише "Інтерфакс-Україна".

"Можу сказати, що на 1 червня Росія готує мобілізацію 300 тисяч додаткових військових", — зазначив він.

Відповідаючи на запитання медійників про те, яку кількість військових буде мобілізовано в Україні у 2024 році, Зеленський зазначив, що "пів мільйона нам не потрібно".

"Що стосується окремої кількості людей, які будуть мобілізовані, не можу сказати. Пів мільйона нам не потрібно", — наголосив український президент.

Варто зазначити, що у вечірньому зверненні 11 березня Володимир Зеленський повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін посилить мобілізацію після так званих виборів.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 15:48