Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Росія на війні в Україні втратила вже 500 тисяч окупантів, — голова МЗС Франції

У ході повномасштабної війни в Україні Росія втратила 500 тисяч солдатів. 

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне в інтерв'ю "Новой газете" назвав це "військовим провалом Москви".

Дипломат зазначив, що Європа та її партнери зберігатимуть єдність та рішучість і продовжать підтримувати Україну стільки, скільки це необхідно. 

"Військовий провал Росії вже на обличчя. За нашими оцінками, військові втрати Росії становлять 500 тисяч осіб, з яких 150 тисяч вбито. І все це навіщо? Якщо коротко — це не має мети", — сказав він.

Також політик прокоментував слова президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив, що допускає відряджання французьких військ в Україну. Сежурне зазначив, що європейці повинні "грати відкрито" проти непередбачуваної та непослідовної Москви. До того ж, коли мир у Європі опинився під загрозою, обмежень немає, тому можливо будь-що й ніяких виключень немає. 

"Європейські країни, від держав Балтії до Польщі та Фінляндії, повністю роблять внесок у підтримку України, у тому числі допомагаючи вести на місцях розмінування, співпрацюючи в галузі кібербезпеки, а також сприяючи виробництву зброї на території України", — наголосив французький дипломат.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.05.2024 01:21