Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія намагається підірвати мобілізацію в Україні: в ISW розкрили деталі

Російські пропагандисти зняли відеоролик та пошили його у соцмережах, аби порушити процес мобілізації в Україні та підірвати довіру українців до влади.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

"Це пропагандистське відео має високу виробничу цінність і кінематографічну витонченість, що свідчить про те, що воно є продуктом узгодженої інформаційної операції, яка добре забезпечена ресурсами", — наголосив в ISW.

Фахівці Інституту також розповіли, що, за даними російських опозиційних видань "Агентство" та "Медіазона", актори, зняті у відео, є професійними російськими акторами, які раніше брали участь у російських телевізійних шоу.

Водночас один з акторів категорично відмовився обговорювати свою участь у пропагандистському кліпі, заявивши, що знімається лише у фільмах, а не в рекламі.

"Кремль і раніше використовував високоякісні пропагандистські відеоролики як частину централізованих інформаційних операцій, і характеристики цього нещодавнього відео вказують на те, що відео підтримує ширші зусилля Кремля, спрямовані на підрив довіри українців до уряду, мобілізаційні зусилля українців і сіяння внутрішнього невдоволення", — зауважили аналітики.

Нагадаємо, російські загарбники розпочали черговий етап мобілізаційних заходів на окупованій частині Луганської області. Рашисти планують забрати в армію юнаків.

До того ж раніше очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявляв, що у Російській Федерації не припинялись мобілізаційні заходи з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Щомісяця країна-агресор мобілізує щонайменше 30 тисяч осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2024 07:07