Кирило Буданов. Джерело: ГУР

Росія отримала таємний план про український контрнаступ минулого року, — Буданов

Росіяни отримали доступ до таємних планів України щодо контрнаступу. Це відбулося минулого року та стало серйозною проблемою для українських сил. Зараз українське військове керівництво вживає заходів, щоби таке більше не повторилося.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю канадському суспільному мовнику CBC News. Таким чином він прокоментував слова президента Володимира Зеленського про те, що ворог мав план контрнаступу України ще до його початку.

Буданов визнав, що Росія якимсь чином отримала доступ до таємних планів України стосовно контрнаступу.

"Я не скажу більше за президента. Ми отримали, скажімо так, інформацію та докази, що плани стали відомими Російській Федерації. Це – серйозна проблема, і ми вживаємо певних дій", — зазначив очільник ГУР.

Головний український розвідник також висловив думку, що безпілотники, хоч би якими ефективними вони були, не спроможні повністю замінити людей на полі бою.

"Дрони ніколи не замінять сухопутні сили. Вони лише є способом їх підтримки. За допомогою дронів можна завдати втрат ворогу, але поки, як у середньовіччі, військові не прийдуть і не встановлять прапор, нічого не зміниться", — наголосив він.

Очільник ГУР акцентував, чому для України є неприйнятним "замороження" війни з Російською Федерацією.

"Росіяни були б дуже раді заморозити все так, як є зараз, змусивши нас визнати захоплену ними територію. У цьому разі вони би святкували перемогу. Цього ніколи не станеться", — сказав Буданов.

Також головний розвідник України недвозначно відреагував на відставку Залужного.

"Якщо все зроблено правильно, тоді чому ми в тій ситуації, в якій перебуваємо?" — поставив запитання Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше Буданов заявив, що українська армія повинна отримати перевагу на полі бою та здобути потужніші позиції до початку перемовин про припинення вогню. Для цього Україна мусить змінювати власну стратегію та тактику відповідно до вимог часу, обставин, наших технічних і мобілізаційних можливостей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.02.2024 09:18