Фото: Офіс президента

Росія планувала вбивство гендиректора концерну Rheinmetall, який постачає зброю Україні, — CNN

Країна-агресорка Росія намагалася вбити генерального директора німецької компанії Rheinmetall Арміна Паппергера. Проте Сполучені Штати Америки та Німеччина запобігли планам агресора.

Про це повідомило видання CNN з посилання на власні анонімні джерела.

Наголошується, що на початку цього року розвідка США виявила, що російський уряд планує вбивство генерального директора Rheinmetall. Як зауважують проінформовані джерела CNN, цей замах був одним із серії російських планів щодо вбивств керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримують військові зусилля України. Проте план вбивства Арміна Паппергера був найбільш підготовленим.

Після цього американські розвідники проінформували про задум РФ своїх колег у Німеччині. Вже німецькі служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати плани країни-агресорки. Анонімний німецький урядовець підтвердив, що США попередили Берлін про змову.

Реакція Столтенберга

Під час спільної прес-конференції із українським лідером Володимиро Зеленським журналісти попросили генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга прокоментувати інформацію про те, що США та Німеччина зірвали спробу Росії вбити генерального директора німецького оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера. 

Натомість генсек НАТО відмовився від коментарів та зазначив, що існує російська кампанія, яку організували спецслужби для "ворожих дій" проти країн НАТО. Він пояснив, що мета такої кампанії — залякати союзників України. Проте ворогу це не вдалося.

"За останні місяці ми бачили, що союзники по НАТО не були залякані", — зауважив генсек.

Столтенберг додав, що такі спроби залякування з боку Росії мають зворотний ефект.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що найкращою гарантією безпеки для України стане п’ята стаття НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.07.2024 22:38