Фото: Володимир Зеленський / Telegram

Між Росією та Україною почастішали обміни військовополоненими: аналітики назвали причину

Країна-агресорка Росія почала значно частіше проводити обміни військовополонених з Україною. До цього ворога, ймовірно, стимулювала операція українських воїнів у Курській області РФ.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними фахівців, 8 жовтня Україна та Росія провели четвертий обмін військовополоненими з початку операції у Курській області в серпні 2024 року. Тоді, кожна сторона повернула додому по 95 своїх бійців.

Як наголошують в Інституті, частота обміну військовополоненими між Україною та Росією значно зросла з початку українського вторгнення в Курську область 6 серпня. Відтоді обидві сторони обміняли загалом 267 військовополонених кожна під час трьох окремих обмінів. Тоді як у період з 1 січня по 6 серпня 2024 року Росія та Україна провели лише три обміни військовополоненими.

"ISW продовжує оцінювати, що українське вторгнення в Курську область, ймовірно, все більше стимулює Росію брати участь в обміні військовополоненими", — додали аналітики.

Варто зазначити, що Україна у ніч на 19 жовтня повернула з російського полону 95 захисників. Серед звільнених 69 солдатів та сержантів та 26 офіцерів. Особливість цього обміну полягає в тому, що додому повернулися чимало українців, які отримали так звані "вироки" судової системи країни-агресорки та були "засуджені": 28 — до тривалих термінів, а 20 — до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, командир бригади "Азов" Денис Прокопенко розповів, що додому повернулися 34 "азовці". Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12 бригади "Азов" сил і підіймають бойовий дух.

Крім того, під час обміну 19 жовтня був звільнений із рашистського полону і представник фанатського руху "Шахтаря" Владислав Андріанов з позивним "Білий". Він брав участь у боях за Маріуполь та "Азовсталь".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.10.2024 07:30