Фото: росЗМІ

Росія припиняє експорт бензину після серії атак ЗСУ на нафтопереробні заводи

Уряд Російської Федерації планує заборонити з 1 березня на пів року експорт бензину. Таке обмеження країна-терорист вирішила застосувати після серії українських атак на нафтопереробні заводи.

Про це повідомляють російські ЗМІ, зокрема, служба "Радіо Свобода" і "Медіазона" з посиланням на представників віце-премʼєра Росії Олександра Новака.

Пропозицію про тимчасову заборону експорту бензину вніс сам Новак. У своєму листі від 21 лютого він зазначив, що на внутрішньому ринку незабаром настане сезон підвищеного попиту на пальне, який пов'язаний із періодом весняних польових робіт, плановими ремонтами на нафтопереробних заводах, а також літніми відпустками. Тому для "нівелювання ажіотажного попиту на нафтопродукти" слід вжити таких заходів, пояснив віце-прем'єр.

"З метою нівелювання ажіотажного попиту на нафтопродукти необхідно вжити заходів, що сприяють стабілізації цін на внутрішньому ринку нафтопродуктів", йшлося у листі Новака, надісланому главі уряду. 

Обмеження вводять, щоб утримати ціни в сезон збільшеного попиту на пальне на тлі скорочення виробництва. Крім того, очікується, що російські нафтопереробні заводи зобовʼяжуть продавати 16% дизельного пального на біржі. Зараз вони продають лише 12,5%.

При цьому заборона на експорт бензину не торкнеться країн Євразійського економічного союзу, Монголії та Узбекистану, а також окупованих територій Південної Осетії та Абхазії.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що необхідно заборонити експорт боєприпасів з європейських країн в інші країни, окрім України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.02.2024 16:56