Похорон Олексія Навального. Джерело: росЗМІ

Росія прощається з опозиціонером Навальним (фото, відео)

У п’ятницю, 1 березня, в Москві відбувається прощання то похорон російського опозиційного політика Олексія Навального. Він помер 16 лютого у виправній колонії.

Про це повідомило видання Meduza. Журналісти зазначили, що до церкви пустили тільки родичів і близьких. Після відспівування труну з тілом Навального винесли з церкви, її повезуть на кладовище. Відспівування тривало менш як 20 хвилин.

Територія церкви оточена металевими огорожами. Черга охочих попрощатися з Навальним розтягнулася більш ніж на кілометр. Точної кількості людей, які прийшли попрощатися не повідомляється, але йдеться про сотні охочих. Люди, що стояли навколо огорож, періодично скандували "Навальний!" і "Не пробачимо!".

Крім того, попрощатися з Навальним прийшли посли країн Євросоюзу та США. Біля храму помітили посла США Лінн Трейсі, пола Німеччини Олександра Граф Ламбсдорфф, посла Франції П'єра Леві та дипломатичних представників деяких інших країн Євросоюзу.

Після відспівування тіло Навального повезли на Борисівське кладовище. Могила, в якій його поховають, розташована біля входу на кладовище.

Інформаційний ресурс Sota повідомив, що зранку біля церкви зібралися щонайменше 40 поліцейських машин різного розміру — від легкових до спецавтобусів, уздовж дороги встановлені металеві огорожі й чергує ОМОН. Поліцейські перевіряли документи й особисті речі перехожих по обидва береги річки. До храму їхали автозаки.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив під час виступу на форумі "Україна. Рік 2024", що російський опозиціонер Олексій Навальний помер природною смертю. За даними розвідника, в нього насправді стався відрив тромбу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.03.2024 14:59