Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Росія розпочне експорт вугілля з окупованого Донбасу, — росЗМІ

Російська Федерація вже з жовтня планує розпочати експорт вугілля з окупованого Донбасу. Про такі наміри заявила російська компанія "Торговий дім "Донське вугілля".

Таку заяву зробив один із керівників окупаційної російської адміністрації в Донецькій області Андрій Чертков, пише "РБК".

Окупанти реалізовуватимуть експорт вугілля з захопленого Донбасу через порт Маріуполя. Гендиректор підприємства Олег Князєв підтвердив, що переговори про постачання вугілля з Донеччини тривають із потенційними покупцями з Китаю, Індії, Ірану, Узбекистану та Малайзії.

Як зазначив знайомий з планами "Донського вугілля" російського видання, незаконна операція може проходити через порти тимчасово захопленого Маріуполя, Таганрога і Ростова-на-Дону, а також залізницею через Азербайджан та Іран.

Нагадаємо, тайванська компанія Taiwan Cement Corporation, яка є одним із найбільших імпортерів вугілля в країні, оголосила про повне припинення співпраці з Росією. Раніше росіяни втрачали покупців у Туреччині, Китаї та Індії.

Ще у серпні Сполучені Штати Америки запровадили новий масштабний пакет санкції Росії. Зокрема, до обмежувальних списків відносяться фізичні та юридичні особи, пов’язані з російськими паливно-енергетичними та металургійними секторами, фінансовою сферою та постачанням товарів подвійного призначення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 17:51