Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія створює дві нові армії: британська розвідка розповіла про головні проблеми в цьому процесі

Для двох нових армій, створення яких запланував Кремль, солдатів буде вдосталь. Однак плани Москви зіштовхнуться з нестачею нової техніки та проблемами з інфраструктурою.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючи на дані розвідки.

Британські розвідники зауважили, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив 20 березня, що 2024 року Росія створить дві нові армії. Їх сформують із 14 дивізій і 16 бригад. Про точний тип, розташування і склад цих підрозділів не розповіли, хоча, найімовірніше, це буде поєднання механізованих, бронетанкових, артилерійських і логістичних підрозділів.

"Цілком можливо, що ці нові формування пов'язані з попередніми оголошеннями про нові підрозділи та заплановане збільшення кількості бригад у дивізіях", — йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, цілком імовірно, що ці підрозділи можуть бути належно укомплектовані, враховуючи успішні зусилля Росії щодо набору людей.

"Однак, враховуючи обмеженість підготовки в Росії, широке використання застарілого обладнання та проблеми з інфраструктурою, цілком імовірно, що ці підрозділи зіткнуться з аналогічними проблемами з ресурсами", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, восени Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що зі середини вересня 2023 року Росія, найімовірніше, вперше ввела в дію елементи своєї нової 25 загальновійськової армії. Формування розпочало рух в Україну з кінця серпня 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.03.2024 13:19