Бойовики підрозділу "Еспаньйола". Джерело: росЗМІ

Росія створює нову приватну військову компанію за зразком "Вагнера": відомо, де вона воює

Російські загарбники формують нову приватну військову компанію за зразком "вагнерівців". Це відбувається на базі російського підрозділу "Еспаньйола", що діє на тимчасово окупованій території Запорізької області в Україні. До процесу залучена провладна партія "Єдина Росія".

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Ми бачимо, що нові підрозділи та тренувальні бази вони розміщують ближче до Азовського узбережжя та Молочного лиману. Саме туди вони перекидають живу силу, "гарматне м'ясо", та боєприпаси", — зазначив він.

За його словами, останніми днями фіксують переміщення великої кількості автозаправників і вантажівок з окупованого Бердянська у напрямку до узбережжя Азовського моря. Противник вважає, що там їм буде безпечніше, а Силам оборони України важче завдати по них ударів.

"Справді, нові підрозділи приїжджають на тимчасово окуповану територію Запорізької області. Наприклад, ворожа партія "Єдина Росія" взяла собі під керівництво підрозділом "Еспаньйола", який вони перетворюють на нову приватну військову компанію" на кшталт "Вагнера", — розповів Федоров.

Також міський голова зазначив, що таке терористичне угруповання нині під шефством Кремля, а раніше його створили радикальні футбольні фанати. Зараз Москва активно проводить рекрутинг у таку ПВК, в тому числі серед мешканців тимчасово окупованих територій України.

Нагадаємо, що групі ветеранів "Вагнера" 14 листопада 2023 року видали офіційні документи, що посвідчують особу. Це перший випадок, коли "вагнерівців" офіційно визнали ветеранами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 19:38