Фото: Олег Синєгубов\Telegram

Росія використовує Харків як плацдарм для своїх тренувань, — ОВА

Російська армія випробовує модифіковані боєприпаси під час атак на Харків. Загарбники використовують обласний центр як плацдарм для своїх тренувань.

Таку заяву у Telegram-каналі зробив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Ворог не зупиняється, а постійно випробовує модифіковані боєприпаси, використовуючи місто Харків як плацдарм для своїх тренувань", — йдеться у заяві Синєгубова.

За словами посадовця, російська армія "намагається адаптуватися і весь свій мотлох, який знаходиться на складах, використовувати проти нашого мирного цивільного населення".

"Ми мали перший удар по місту Харків у неділю, по території приватної школи. Це був КАБ-250. Боєприпас був з крилами, з GPS-модулем", — підкреслив очільник Харківської ОВА.

Синєгубов також наголосив, що окупантами стає все дорожче і складніше застосовувати ракетні системи, наприклад "Калібри", які вартують близько 10 мільйонів доларів. Саме тому російські окупанти почали використовувати для ударів по Харкову УМПБ 30-Д. Вартість цих боєприпасів становить близько 100 тисяч доларів, а після модифікації, ймовірно, трохи більше.

Нагадаємо, 23 червня вдень російські окупанти завдали чергового удару по Харкову. Терористи знову використали керовані авіабомби. Влучання відбулося у двох районах — у Шевченківському та Холодногірському. Відомо про загиблих.

Також 22 червня російські окупанти скинули на Харків чотири керовані авіабомби. Кількість постраждалих в результаті цього удару перевалила за 50 осіб.

Раніше повідомлялось, що на Харківщині тимчасово призупинять проїзд до населених пунктів Борщова, Слобожанське та Липці через постійні атаки російської армії. Заборона вступить в дію вже з вівторка, 25 червня.

Ввечері 24 червня у Харкові прогриміли вибухи. Російська армія запустила по місту керовані авіаційні бомби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.06.2024 21:24