Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія використовує нову авіаційну тактику: британська розвідка пояснила, чому це ризиковано для окупантів

Росія, ймовірно, вперше розпочала використовувати A-50 Mainstay D, бортовий літак раннього попередження й управління. Його завдання — ідентифікація цілей над Україною для своєї наземної ракетної системи протиповітряної оборони дальнього радіуса дії SA-21.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Це доповнює його основну місію — координацію винищувачів", — додали британські розвідники.

Вони зазначили, що порівняно зі звичайним наземним радаром SA-21 Mainstay може використовувати свій радар для виявлення літаків противника на великих відстанях, оскільки його висота дозволяє йому бачити далі за кривину землі.

Росія, ймовірно, прискорила інтеграцію Mainstay і SA-21 частково через те, що вона стурбована перспективою розміщення Україною бойових літаків, які надає Захід.

"Існує реалістична ймовірність того, що Росія піде на більший ризик, перевівши Mainstay ближче до лінії фронту, щоб ефективно виконувати свою нову роль", — підсумували в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що українські військові останнім часом збивають дедалі більше російських літаків завдяки досвіду, інноваціям і розвідці. При цьому локація ворожої авіації не є критично важливою. За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, головну роль у досягненні результату відіграють досвід і вміння людей вводити ворога в оману, робити засідки тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 11:35