Фото: ілюстративне Джерело: armyinform.com.ua

Росія вивела у Чорне море носій "Калібрів": чи є загроза обстрілів

Станом на ранок 30 червня Російська Федерація вивела у Чорне, Азовське та Середземне моря носії "Калібрів". При цьому загроза обстрілів існує лише з акваторії Середземного моря.

Про це у Telegram-каналі повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр", ракети відсутні. В Азовському морі три ворожі кораблі, носії крилатих ракет "Калібр" відсутні. У Середземному морі два ворожі кораблі, два з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — шість суден, з них п'ять продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — п'ять суден, з них два рухались з протоки Босфор", — йдеться у зведенні ВМС.

Росія вивела у Чорне море ракетоносії станом на 30 червня

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, 29 червня війська країни-агресорки атакували місто Вільнянськ Запорізького району. У населеному пункті пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, магазин та житлові будинки. Є загиблі та поранені.

Президент Володимир Зеленський відреагував на обстріл Вільнянська та заявив, що на сьогодні є можливість зупинити російський терор. Для цього необхідно посилити захист українського неба системами протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2024 08:57