Фото: Berlin.de

Росія влаштувала підпал металургійного заводу в Берліні, — ЗМІ

Москва на початку травня поточного року влаштувала пожежу на металургійному заводі в Берліні в межах гібридної війни проти Європи. Цей завод належить оборонному виробнику Diehl.

Як повідомляє The Wall Street Journal, країни Європи прагнуть уникнути ескалації, саме тому вони обережно ставляться до публічних звинувачень Росії, але в приватних розмовах представники служб безпеки кажуть, що Кремль, схоже, посилює атаки на цивільні й військові об'єкти в Європі, які пов'язані з наданням допомоги Україні. 

Зазначається, що за підпалом німецького заводу стоять досвідчені професіонали. Джерело видання наголошує, що Росія часто використовує цивільних осіб, переважно злочинців, яких вербують через соціальні мережі й платять їм криптовалютою.

Варто наголосити, що це підприємство належить компанії Diehl Metal Applications, яке входить до групи Diehl, яка є оборонним підрядником. Завод виробляє та займається обробкою металевих деталей для різних сфер застосування. Після пожежі завод відновив свою роботу. Також з приводу підпалу висловився прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

"Це частина гібридної війни, яку веде проти нас Росія, від якої ми повинні захищатися і яку ми повинні зупинити. Росія неодноразово намагалась посіяти заворушення і підірвати довіру наших громадян до держави", — зазначив він.

Нагадаємо, інцидент з підпалом трапився 3 травня. Тоді частину міста охопив токсичний дим. Вогонь спалахнув на площі у 2000 квадратних метрів. На підприємстві зберігалася сірчана кислота і ціанід міді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.06.2024 17:19