Фото: Сергій Болвінов/Facebook

Росія вранці обстріляла Харків ракетами виробництва КНДР

Вранці 7 лютого війська країни-агресорки вдарили по Харкову ракетами, які були вироблені у Північній Кореї. Знайдено дві такі ракети.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

За його словами, росіяни випустили по Харкову п'ять ракет, дві з яких були північнокорейського виробництва.

"Металеві уламки балістичних ракет вибухотехніки зібрали на території промислової зони. Попередні висновки спеціалістів — це північнокорейські ракети HVASON 11GA (KN-23)", — зазначив він у дописі на власній Facebook-сторінці.

Масований обстріл України 7 лютого: що відомо

Про те, що рашисти здійснили пуски ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, стало відомо о 05:24. Військові попереджали про ракетну загрозу. Близько 06:00 перша група крилатих ракет увійшла у повітряний простір країни.

Вранці у Києві двічі працювала протиповітряна оборона. Перші вибухи у місті пролунали близько сьомої ранку, тоді як через 40 хвилин ракети знову були над столицею. Внаслідок ракетного удару в столиці загинуло чотири людини. Ще 40 осіб отримали поранення.

Ворог також завдав ракетного удару по Харкову. Зафіксовано влучання у Слобідському районі Харкова. Є пошкодження нежитлової інфраструктури, про постраждалих не повідомлялося. 

Обстріляли окупанти й Миколаїв: у місті зафіксовані пошкодження житлових будинків, газових і водних мереж. Є поранені. Згодом Олександр Сєнкевич оприлюднив наслідки російської атаки по місту: ракета утворила величезну вирву.

Також на Львівщині зафіксоване часткове руйнування промислового об'єкта. На площі близько 300 квадратних метрів розгорілась пожежа, на місці працювали вогнеборці. Станом на зараз інформації про постраждалих чи загиблих немає.

За даними Повітряних сил, під ранок середи російські загарбники здійснили кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Протиповітряна оборона знищила 44 повітряні цілі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на масований ракетний удар російської армії по території України 7 лютого. Він наголосив, що на той час внаслідок ворожої атаки загинули двоє людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 16:24