Фото: president.gov.ua

Зеленський відреагував на масштабний обстріл окупантів й назвав кількість жертв (фото)

Президент Володимир Зеленський відреагував на масований ракетний удар російської армії по території України 7 лютого. Він наголосив, що внаслідок ворожої атаки загинули двоє людей.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram глави держави.

"Чергова масована атака проти нашої держави. Шість регіонів були під ударом ворога. Всі наші служби зараз працюють, щоб подолати наслідки цього терору", — написав Зеленський.

За його словами, у Миколаєві десятки житлових будинків зруйновані, загинула одна людина. У Києві постраждали понад десять людей, станом на зараз відомо про двох загиблих. 

"Під завалами можуть бути люди. В столиці пошкоджені деякі комунікації, зокрема високовольтні кабелі. Триває робота, щоб якнайшвидше все відновити", — зауважив глава держави.

Зеленський також повідомив, що двоє людей постраждало на Харківщині та врятовано ще одну людину. У Львівській області рятувальники працюють на місці. 

"Мої співчуття всім, хто втратив рідних та близьких. Обовʼязково відповімо Росії — терористи завжди відчуватимуть наслідки своїх дій. Дякую всім нашим медикам, рятувальникам, комунальним службам. Дякую всім, хто дбає про нашу державу, рятує та допомагає людям", — додав Володимир Зеленський.

Масований обстріл України 7 лютого: що відомо

Зазначимо, що вранці у середу у столиці двічі працювала протиповітряна оборона. Перші вибухи у місті пролунали близько сьомої ранку, тоді як через 40 хвилин ракети знову були над столицею.

Про те, що рашисти здійснили пуски ракет типу Х-101/555 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, стало відомо о 05:24. Військові попереджали про ракетну загрозу. Близько 06:00 перша група крилатих ракет увійшла у повітряний простір країни.

Нагадаємо, що вранці 7 лютого ворог завдав ракетного удару по Харкову. Зафіксовано влучання у Слобідському районі Харкова. Є пошкодження нежитлової інфраструктури, про постраждалих не повідомлялося. 

Обстріляли окупанти й Миколаїв: у місті зафіксовані пошкодження житлових будинків, газових і водних мереж. Є поранені. Згодом Олександр Сєнкевич оприлюднив наслідки російської атаки по місту: ракета утворила величезну вирву.

Також на Львівщині зафіксоване часткове руйнування промислового об'єкта. На площі близько 300 квадратних метрів розгорілась пожежа, на місці працювали вогнеборці. Станом на зараз інформації про постраждалих чи загиблих немає.

За даними Повітряних сил, під ранок середи російські загарбники здійснили кілька ударів по території України, використовуючи різні засоби повітряного нападу — ударні БпЛА, крилаті, балістичні та зенітні керовані ракети. Протиповітряна оборона знищила 44 повітряні сили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.02.2024 10:38