Фото ілюстративне зі соцмереж

Росія змінила тактику обстрілів енергетичної інфраструктури України, — ДТЕК

Генеральний директор Донбаської теплоенергетичної компанії Максим Тімченко заявив, що окупанти змінили тактику ударів по енергетичній інфраструктурі України. Росія використовує високоточні ракети для знищення електростанцій у менш захищених регіонах країни.

У коментарі Financial Times Тімченко зазначив, що електростанції не зможуть бути повністю відновлені до наступної зими. Лише завдяки теплій погоді та імпорту енергоносіїв із Євросоюзу Україна запобігла масованих відключень електроенергії, як це відбувалося у 2022-2023 роках.

У першу зиму з часів повномасштабного вторгнення рашисти атакували здебільшого розподільчі станції та трансформатори по всій країні. Але тепер росіяни націлились на теплоелектростанції у різних регіонах, щоб "знищити їх повністю, тому що відновити електростанції за короткий термін неможливо", додає Тімченко.

У березні окупанти влаштували наймасштабнішу за останній час атаку на енергетичну інфраструктуру України. Найбільше збитків завдано у Харкові, Одесі та Дніпропетровській області. Під удар потрапила Дніпровська гідроелектростанція та теплоелектростанція ДТЕК. Компанія повідомила про втрату 80% потужностей з генерування електроенергії.

Нагадаємо, мер Харкова Ігор Терехов заявив, що критична енергетична інфраструктура міста практично зруйнована. Та підкреслив, що для відбудови знадобиться понад 10 мільярдів доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.04.2024 12:57