Фото ілюстративне. Джерело: Telegram Володимира Зеленського

Росіяни атакували портову інфраструктуру Одещини: є жертва та багато поранених

У понеділок, 14 жовтня, російські терористи обстріляли портову інфраструктуру Одещини. Внаслідок ворожої атаки постраждало восьмеро людей. Також є інформація про одну жертву.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад та територій Олексій Кулеба.

"14 жовтня Росія вкотре здійснила обстріл Одеського порту. Внаслідок атаки одна людина загинула, ще вісім постраждали. Всі цивільні", — написав він на своїй сторінці у Telegram.

За його словами, внаслідок удару РФ вже вдруге було пошкоджено суховантажне судно під прапором Палау OPTIMA. 

"Тиждень тому це судно вже було пошкоджено внаслідок обстрілу балістикою. Тоді постраждали іноземці — члени екіпажу", — зазначив Кулеба.

Також під час сьогоднішньої атаки зазнало руйнувань судно NS Moon, яке ходить під прапором Белізу. Окрім того, рашисти пошкодили склад зернових, вантажні крани, складські приміщення, техніку, будівлі філії Адміністрації морських портів та автомобілі.

"Ворог вкотре звітує про начебто влучання у військові об’єкти. У реальності — цілі одні й ті самі: цивільні судна, зерносховища, термінали. Інфраструктура, завдяки якій ми забезпечуємо продовольчу безпеку світу, яку Росія вкотре ставить під загрозу, нівелюючи всі норми міжнародного права", — підкреслив міністр.

Очільник Одеської області Олег Кіпер підтвердив обстріл та заявив, що рашисти атакували Одеський порт балістичною ракетою. 

За його словами, постраждалі перебувають у лікарні, двоє — у важкому стані. Медики надають їм усю необхідну допомогу.

"Всі поранені та загиблий — працівники припортової інфраструктури, громадяни України", — зазначив він.

Нагадаємо, раніше видання Telegraph писало, що ворог намагається перешкодити експорту українського зерна та іншого продовольства. Такими атаками Москва може випадково спровокувати війну з Північноатлантичним альянсом.

Раніше посол Британії Мартін Гарріс заявив, що російські удари по торгових суднах у портах Одещини, яких минулого тижня було три поспіль, є неприпустимими. Це атаки на постачання продовольства у всьому світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2024 14:13