Фото: Національна поліція

Росіяни на Сумщині дистанційно замінували територію осколковими кульковими бомбами (фото)

У Сумській області війська країни-агресорки дистанційно замінували кульковими осколковими бомбами цивільну територію. Це сталося у Шосткинському районі.

Про це повідомила прес-служба поліції Сумської області.

"На півночі Сумської області сьогодні вночі росіяни застосували небезпечні боєприпаси — кулькові осколкові авіаційні бомби ШОАБ-0,5. Минулої ночі ворог дистанційно замінував місцевість на території Шосткинського району, а саме поблизу села Марчихина Буда. Російська авіація під час нанесення авіаударів використала касетні бомби РБК-500", — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці наголосили, що одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів. До того ж кожна та має велику зону ураження.

"За зовнішнім виглядом цей предмет схожий на невеликий м’ячик сріблястого кольору з невеликими виступаючими на корпусі "ребрами". Своїм виглядом може привертати увагу дітей, тому радимо батькам взяти це до відома, і попередити близьких про можливу небезпеку. Не радимо чіпати такі знахідки нікому. На місці події наразі працюють співробітники відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області, які зачищають територію від цих бомб", — попередив начальник відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.  

Місцевих жителів закликали у разі виявлення авіабомби ШОАБ-0,5, або будь-яких інших вибухонебезпечних предметів, терміново повідомляти поліцію за телефоном 102.

На Сумщині росіяни дистанційно замінували територію

Фото: Національна поліція

Нагадаємо, раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець заявив, що в Україні потенційно небезпечними є приблизно 176 тисяч квадратних кілометрів території. Тому нашу країну можна назвати найбільш замінованою державою світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 19:59